Tak a chutný obed je na svete. Navaril som aj nazajtra, dúfam, že sa všetko nespotrebuje. Prílohu samozrejme varím čerstvú, dnes sú to klasické varené zemiaky omastené maslom a posypané pažítkou, zajtra to bude jazmínová ryža. Máte radi aj mäso na šťave s mrkvou? Niekedy pridám hrášok, dnes som ho vynechal.
Potrebujeme:
bravčové stehno
tuk
soľ, korenie
cibuľa
vývar/voda
mrkva
maslo
hladká múka
citrónová šťava
cukor
Postup:
-
Mäso nakrájajte na kocky osoľte, okoreňte a opečte na tuku.
-
Vyberte mäso z panvice a smažte cibuľu do zlatohneda.
-
Vložte mäso späť, pridajte trochu vývaru alebo vody a duste do mäkka. 15 minút pred koncom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu.
-
Na lyžicu masla pridajte lyžicu múky, premiešajte.
-
Pridajte do mrkvy a varte. Pridajte citrónovú šťavu a cukor a podľa chuti osoľte. Dobrú chuť.
Zdroj: Varenie s Tomom