Skvelý tip na chutný obed. Bravčové kotlety na pive. Dobrú chuť!
Potrebujeme:
6 ks bravčových kotliet
50 g slaniny
3 ks papriky (kapia)
4 strúčiky cesnaku
1 ks veľká červená cibuľa
1 ks svetlé pivo (300ml)
soľ, korenie, drvená rasca
1 menšia fľaša kečupu
olej
Postup:
-
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, kapie rozkrojíme na štvrtiny a vyčistíme.
-
Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninu na tenké plátky aj s cesnakom. Kotlety sprudka opečieme z oboch strán na oleji a preložíme aj s výpekom do pekáča.
-
Mäso bohato potrieme kečupom, okmínujeme, obložíme slaninou, cibuľou, cesnakom a kapiou. Všetko podlejeme pivom a pečieme zvoľna do mäkka.
-
Počas pečenia mäso prelievame vypečenou šťavou.
- Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.