Bravčové mäso sa dá pripraviť na množstvo chutných spôsobov a my Vám dnes ponúkame jeho kombináciu s tmavým pivom.
Potrebujeme:
800 g bravčového mäsa
20ks čierneho celého korenia
50 g sušených marhúľ
50 g hrozienok
2 bobkové listy
5 cibúľ
4 PL olivového oleja
50 g sušených sliviek
250 ml tmavého piva (alebo svetlé)
10-12 klinčekov
Paprika (podľa chuti)
Soľ (podľa chuti)
Postup:
- Mäso si umyte, osušte, osoľte, opaprikujte a vložte do chladničky na 8-16 hodín.
- Cibuľu nakrájajte na hrubšie kolieska a sušené ovocie zaparte vriacou vodou.
- Mäso si narežte na 10-12 plátkov, každý znovu osoľte a posypte paprikou v mieste rozrezania.
- Na každý kúsok mäsa položte 1 klinček, 2 čierne korenia a 2 cibuľové kolieska.
- Formu na pečenie vymastite 2 PL olivového oleja, mäso poukladajte ako harmoniku a potrite ho zvyšným olejom.
- Rovnomerne pridajte marhule, hrozienka a slivky. Mäso zalejte pivom a nezabudnite ani na bobkový list.
- Mäso vložte do vyhriatej rúry na 170-190 stupňov a pečte 120 minút. Rozdiel medzi teplotami pečenia závisí od vašej rúry. Keď sa na mäse objaví zapečená kôrka, znížte teplotu a nič sa vám nepripáli.
Vďaka pivu bude mäso jemnejšie, získa bohatú arómu, zatiaľ čo vôňa z alkoholu sa úplne vyparí. Môžete k nemu servírovať dusenú zeleninu alebo šopský šalát. Výber je na vás a my Vám prajeme dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru