Bravčové rebierka sú obľúbeným jedlom, vyskúšajte tento úžasný recept.
Potrebujeme:
1. nakrájaná cibuľa
bravčové rebierka 1,5 kg
3 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
grilovacie korenie
sójová omáčka
2 lyžičky medu
1 paradajková pasta
Postup:
- Najprv pripravíme marinádu.
- Paradajkovú pastu zmiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, medom a 2 lyžicami sójovej omáčky a trochou grilovacieho korenia.
- Kto má rád pikantné, môže pridať chilli.
- Bravčové rebrá osolíme a okoreníme, dáme do misy, potrieme marinádou.
- Na vrch poukladáme nakrájanú cibuľu.
- Necháme ich odpočívať aspoň 2 hodiny v chladničke.
- Potom rebierka vyberieme a dáme piecť.
- Pečieme pri teplote 180 ° C asi 60 minút, prikryjeme alobalom a posledných 10 minút odkryjeme, aby mäso získalo správnu farbu.
- Počas pečenia podlievame vodu a vzniknutou šťavou.
- Podávame s čerstvým chlebom a dobre vychladeným pivom. Dobrú chuť!