Bravčovo – hovädzie fašírky so žihľavou!

zihl

Fašírky sú také obľúbené u dospelých aj detí, že radosť z jedla sa vráti ako bumerang osobe, ktorá ich na túto príležitosť pripravila. Nabudúce ich bude chcieť mať ešte lepšie, voňavejšie, jemnejšie, pripravené s ešte vrúcnejšou láskou.

Potrebujeme:

800 g mletého mäsa (bravčové + hovädzie)
1 vajce
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 krajce toastového chleba
3 lyžice mlieka
1 šálka mladej žihľavy
soľ
korenie
2 lyžice olivového oleja

Postup:

1.Na panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dozlatista.
2.Toastový chlieb nakrájame na čo najmenšie kúsky, nasypeme do hrnčeka a zalejeme mliekom.
3.Do veľkej misy dáme mleté mäso, vajcia, nakrájanú žihľavu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
4.Pridáme toastový chlieb predtým scedený od prebytočného mlieka.
5.Nakoniec pridáme opraženú cibuľu a všetko dobre premiešame.
6.Mokrými rukami vytvarujeme guľôčky rovnakej veľkosti s priemerom asi 3 cm.
7.Poukladáme ich na plech vymastený olivovým olejom a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
8.Podávame so zeleninovým šalátom, bylinkovým dipom alebo len tak s čerstvým chlebom.
Ak si nie ste istí, či je zmes dobre ochutená a neradi ochutnávate surové mäso, urobte si malú fašírku a opečte ju na panvici.

Dobrú chuť.

You Might Also Like