Výborný letný osviežujúci zákusok ktorý budete chcieť robiť každý deň! Ako bonus je na vrchu jemná šľahačka.
Potrebujeme:
cesto:
3 ks vajcia
2 lyžice polohrubá múka
1 lyžica zemiakový škrob
3 lyžice kr. cukor
1 lyžička prášok do pečiva
Broskyňová náplň:
1 konzerva broskyne
1 bal.broskyňové želé
100 g maslo
1 bal.vanilkový puding
2 lyžicepráškový cukor
na vrch:
200 ml smotana na šľahanie
1 lyžica práškový cukor
čokoláda
Postup:
- Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom. Plech s veľkosťou 15 x 25 cm. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
- Broskyne zlejeme a nakrájame na kocky. 1/2 nálevu zmiešame s pudingovým práškom a cukrom. Druhú polovicu privedieme do varu, pridáme maslo, želé a miešaním ho rozpustíme. Pridáme nakrájané broskyne a krátko ich povaríme. Následne pridáme rozmiešaný pudingový prášok a varíme do zhustnutia. Ak máme hmotu príliš tuhú, pridáme trochu vody. Ešte teplú hmotu nalejeme na vychladnuté cesto a necháme stuhnúť.
- Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a posypeme celý povrch strúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky najmenej na 3 hodiny a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: ostra-na-slodko.pl