Budeme potrebovať:
100 g tmavá čokoláda
120 g maslo
150 g kr. cukor
4 ks vajcia
150 g polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
300 g jemný tvaroh
1 bal. vanilkový cukor
400 g mrazené čerešne (višne)
štipka soľ
cukor podľa chuti
Postup:
Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme maslo a vo vodnom kúpeli spojíme. 2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame mixérom do peny, pridáme štipku soli a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme čokoládovú hmotu, múku, zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme. Pripravené cesto – asi 1/3 navrstvíme na plech, ktorý sme vymazali maslom a zarovnáme. Tvaroh vymiešame s 2 vajíčkami a zvyšným cukrom do krémovej hmoty. Navrstvíme na čokoládové cesto, naukladáme polovicu čerešní, ktoré sme ocukrili (podľa vlastnej chuti), navrstvíme druhú tretinu cesta, znovu tvaroh, čerešne a nakoniec zvyšné cesto. Lyžicou alebo nožom urobíme rezy, aby sme vytvorili vzory. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 40-50 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: vk