Čerešňový koláč s krémovým pudingom

dscn1499aakb-7be226-800x600

Na prípravu budeme potrebovať:

⇒ sušienky (BEBE alebo MARÍNA keksíky),
⇒ 1 balenie smotany na šľahanie (33%) 250 ml.

Na prípravu čerešnovej hmoty budeme potrebovať:

⇒ 500 g čerešní,
⇒ 600 ml vody,
⇒ 220 g kr. cukru,
⇒ 150 g krupice.

Na prípravu pudingovej hmoty budeme potrebovať:

2 balenia vanilkového pudingu,
⇒ 6 PL kr. cukru,
⇒ 750 ml mlieka,
⇒ 2 PL vanilkového cukru,
⇒ 250 g palmarinu alebo masla,
⇒ 200 g práškového cukru.


POSTUP:

Plech si vystelieme sušienkami (BEBE alebo MARÍNA keksíkmi). Pripravíme si čerešňovú plnku. Na panvicu si vysypeme čerešne, pridáme cukor, vodu a privedieme do varu. Keď nám hmota vrie, postupne za stáleho miešania pridávame krupicu. Miešame dovtedy, až pokiaľ nevidíme, že nám hmota pekne zhustla. Hustú horúcu hmotu lejeme ihneď na sušienky.

Kým nám čerešňová hmota na sušienkach vychladne, pripravíme si krémový vanilkový puding. Mlieko s vanilkovým a kr. cukrom si zohrejeme v hrnci. Keď sa nám cukor rozpustí, prídame puding a miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Po zhustnutí necháme vyhladnúť. Počas doby chladenia vanilkového pudingu si vymiešame palmarin (alebo maslo) s práškovým cukrom. Keď nám vychladol puding, postupne si ho pridávame do rozšľahaného masla s cukrom a mixérom miešame. Miešame dovtedy, kým nedostaneme krémovú hmotu. Vanilkový krém si nanesieme na čerešňovú vrstvu. Na vrch si vyšľaháme šľahačku, ktorú môžeme posypať grankom alebo postrúhanou čokoládou – to už každý podľa svojej chute. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.

Čerešňový koláč s krémovým pudingom. DOBRÚ CHUŤ!

Zdroj: moirecepti.mk

You Might Also Like