Cesnaková bageta zapečená s chrumkavým kuracím mäsom a mozzarellou!

bag

Voňavé cesnakové bagety, ktoré sa práve vyberú z rúry, sú skvelou pochúťkou. Posuňte toto jedlo na vyššiu úroveň, ak ho naplníte chrumkavými kuracími kotletami a taviacim sa syrom. Skúste sa presvedčiť sami.

Potrebujeme:

Na 3 porcie:

1 ks kuracie prsia
2 šálky múky
4 vajcia
2 šálky strúhanky
1 šálka oleja
1 veľká bageta
soľ, čierne korenie
10 – 12 plátkov mozzarelly (alebo iného nakrájaného syra)
paradajková omáčka na servírovanie

Na vrch:

cesnakové maslo:

1/3 šálky rozpusteného masla
3 strúhané strúčiky cesnaku
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžica strúhaného parmezánu

Postup:

Celková doba prípravy: 50 min

1

Začneme rezaním kuracích pŕs na prúžky široké 2,5 cm. Prúžky osoľte a okoreňte.

2

Múku, vajcia a strúhanku pripravte jednotlivo v troch väčších miskách. Rozbite vajcia.

3

Kuracie kúsky postupne obaľte vždy v múke, vajci a nakoniec v strúhanke, aby bolo všetko dôkladne obalené.

4

Zohrejte olej na veľkej panvici. Súčasne predhrejeme rúru na 180 stupňov.

5

V oleji smažte kuracie kúsky z oboch strán, aby získali zlatohnedú farbu. Pečené rezne položte na tanier s obrúskami a nechajte prebytočný olej odtiecť.

6

Bagetu nakrájajte na tretiny alebo štvrtiny (v závislosti od veľkosti kuracích kúskov, ktoré sa vložia dovnútra) a stred vždy vystrihnite nožom.

7

Na pracovnú plochu položíme dva plátky syra tak, aby sa 2,5 cm prekrývalo. Ak chcete prejsť cez tieto dva plátky syra, položíme kurací kúsok a jemne ho zabalíme syrom. Kurací rezeň vtlačte do jedného kusu nakrájanej bagety.

8

Rovnakým spôsobom zabalíme všetky kuracie kúsky a vtlačíme ich do bagety. Naplnené bagety potom nakrájame na plátky 2,5 cm a bez toho, aby sme ich od seba oddelili, položte ich pekne blízko seba tak, aby opäť tvorili tvar bagety, na plech vyložený papierom na pečenie.

9

V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie na cesnakové maslo.

10

Plátky bagety potrieme cesnakovým maslom. Môžeme nechať maslo prúdiť medzi jednotlivými plátkami.

11

Obnovenú bagetu prikryjeme alobalom a pečieme 20 až 25 minút, kým sa syr neroztopí a bageta nebude chrumkavá a mierne tmavšia.

12

Odkryte a podávajte s paradajkovým dipom. Dobrú chuť!

Zdroj: www.youtube.com

You Might Also Like