Voňavé cesnakové bagety, ktoré sa práve vyberú z rúry, sú skvelou pochúťkou. Posuňte toto jedlo na vyššiu úroveň, ak ho naplníte chrumkavými kuracími kotletami a taviacim sa syrom. Skúste sa presvedčiť sami.
Potrebujeme:
Na 3 porcie:
1 ks kuracie prsia
2 šálky múky
4 vajcia
2 šálky strúhanky
1 šálka oleja
1 veľká bageta
soľ, čierne korenie
10 – 12 plátkov mozzarelly (alebo iného nakrájaného syra)
paradajková omáčka na servírovanie
Na vrch:
cesnakové maslo:
1/3 šálky rozpusteného masla
3 strúhané strúčiky cesnaku
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžica strúhaného parmezánu
Postup:
Celková doba prípravy: 50 min
Začneme rezaním kuracích pŕs na prúžky široké 2,5 cm. Prúžky osoľte a okoreňte.
Múku, vajcia a strúhanku pripravte jednotlivo v troch väčších miskách. Rozbite vajcia.
Kuracie kúsky postupne obaľte vždy v múke, vajci a nakoniec v strúhanke, aby bolo všetko dôkladne obalené.
Zohrejte olej na veľkej panvici. Súčasne predhrejeme rúru na 180 stupňov.
V oleji smažte kuracie kúsky z oboch strán, aby získali zlatohnedú farbu. Pečené rezne položte na tanier s obrúskami a nechajte prebytočný olej odtiecť.
Bagetu nakrájajte na tretiny alebo štvrtiny (v závislosti od veľkosti kuracích kúskov, ktoré sa vložia dovnútra) a stred vždy vystrihnite nožom.
Na pracovnú plochu položíme dva plátky syra tak, aby sa 2,5 cm prekrývalo. Ak chcete prejsť cez tieto dva plátky syra, položíme kurací kúsok a jemne ho zabalíme syrom. Kurací rezeň vtlačte do jedného kusu nakrájanej bagety.
Rovnakým spôsobom zabalíme všetky kuracie kúsky a vtlačíme ich do bagety. Naplnené bagety potom nakrájame na plátky 2,5 cm a bez toho, aby sme ich od seba oddelili, položte ich pekne blízko seba tak, aby opäť tvorili tvar bagety, na plech vyložený papierom na pečenie.
V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie na cesnakové maslo.
Plátky bagety potrieme cesnakovým maslom. Môžeme nechať maslo prúdiť medzi jednotlivými plátkami.
Obnovenú bagetu prikryjeme alobalom a pečieme 20 až 25 minút, kým sa syr neroztopí a bageta nebude chrumkavá a mierne tmavšia.
Odkryte a podávajte s paradajkovým dipom. Dobrú chuť!
Zdroj: www.youtube.com