Cesnakové croissanty so semienkami

cro

Pripravte si croissanty trochu inak nie na sladko. Cesnakové sú úplne skvelé. Jemné krehké cesto a plno skvelých semiačok. Už len smelo do toho.

Potrebujeme:

1 hrnček polohrubá múka (250 ml)
2 šálky celozrnná múka
25 g čerstvé droždie
1 lyžička soľ
400 ml voda
2 lyžice biely jogurt
2 lyžice olivový olej
2 lyžice tekvicové semená
2 lyžice ľanové semienka
3 lyžice kukuričný múka
3 lyžice destká krupica
6 strúčiky cesnak
1 ks vajce
mlieko
petržlen

Postup:

 

 

  1. Všetky tekuté suroviny zmiešame v miske a pridávame postupne sypké suroviny. Spracujeme hladké cesto a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu (cesnak sme na hrubo nakrájali a nakoniec sme pridali aj všetky semienka).
  2. Cesto rozdelíme na polovicu a každú časť zľahka posypeme múkou. Pomocou valčeka si rozvaľkáme kruh a rozrežeme ho na 3-4 trojuholníky. Zrolujeme od širšej časti k užšej a ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom. Necháme 15 minút odstáť na teplom mieste.
  3. Pripravené croissanty potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali trochu mlieka a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 230 stupňov cca 10 minút. Následne teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme do zlata. Dobrú chuť!

Zdroj: Nosalty hu.

You Might Also Like