suroviny
Na šalát:
250 g ľubovoľných cestovín (váha v suchom stave)
2 ks kuracie prsia (cca 300 g)
2 lyžice oleja
1 lyžica sušených byliniek (rozmarín, tymian, bazalka alebo provensálske korenie)
podľa chutisoľ, čerstvo mleté čierne korenie
1 plechovka Bonduelle Mexico (280 g)
Na dip:
150 g kyslej smotany
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica majonézy
1 strúčik roztlačeného cesnaku
štipka soli
2 lyžice sladkej chilli omáčky
postup prípravy
- Mäso nakrájame na kocky 1×1 cm, posypeme korením, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v uzavretej nádobe v chladničke. Rozpálime wok, pridáme mäso, osolíme a sprudka restujeme za stáleho miešania 5 minút.
- Potom stiahneme plameň a necháme dorobiť domäkka ďalších cca 10 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu a v sitku necháme odkvapkať. Potom je pridáme k mäsu a premiešame. Zeleninu z plechovky a necháme odkvapkať na sitku. Potom pridáme do panvice a opäť premiešame.
- Všetko premiešame a dáme do chladničky vychladiť.
- Šalát môžeme podávať ako teplý, tak vychladený.Nezabudnite na ten dip!
Autor: Naďa I. (Rebeka)