Potrebujeme:
Dlhé piškóty
800 g jahôd
150 g práškový cukor
50 ml likér maraskino
½citróna
12 listov želatíny
600 ml smotany
Na ozdobu:
1 šľahačka
Postup:
Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme.
Pridáme práškový cukor, citrónovú šťavu, likér, rozpustenú želatínu a dobre premiešame so šľahačkou.
Podlhovastú formu vyložíme papierom na pečenie na dno nalejeme trochou krému a po stranách formy poukladáme piškóty. Potom nalejeme zvyšok krému a vrch pokryjeme piškótami. Necháme v chladničke vychladnúť. Potom prevrátime a vyberieme.
Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou.
Rada
Charlotte sa môže pripravovať aj s inými druhmi ovocia: brusnice, maliny, čučoriedky, atď farba ovocia bude určovať farbu našeho koláča.
Zdroj: coolinarika. com