Mali by ste vyskúšať tento klasický texaský recept. Ak nemáte radi pikantné, je tu aj možnosť chilli nepridávať, aj keď určite patrí k pôvodnej verzii.
Potrebujeme:
500 g mletého hovädzieho mäsa
2 plechovky paradajok
2 plechovky tmavej fazule
2 cibule
1 l hovädzieho vývaru
4 lyžice masla
2 lyžičky majoránky,
chilli prášok alebo čerstvé chilli papričky podľa chuti
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička kmínu
1 lyžička oregana
1 lyžica mletej sladkej papriky
čierne korenie
soľ
Postup:
1.Zohrejte maslo vo veľkej panvici a pridajte jemne nakrájanú cibuľu osmažte.
2.Pridajte mleté hovädzie mäso a opečte ho, kým pekne nezhnedne.
3. Zároveň rozdeľte mäso drevenou lyžicou tak, aby nezostali hrudky.
4.Pridajte nasekané čili papričky alebo mleté čili papričky a nakrájaný cesnak.
5.Nechajte chvíľu restovať a potom pridajte rascu, oregano, paradajky a vývar.
6. Premiešajte a pridajte soľ a korenie.
7.Znížte teplotu a nechajte jedlo variť asi 45 minút. Chilli by malo zhustnúť a získať krémovú konzistenciu.
8.Nakoniec pridajte opláchnuté scedené fazule a nechajte ich variť ďalších 20 minút.
9.Ak je to potrebné, pridajte viac soli, korenia a chilli.
10.Pred podávaním vypnite sporák a nechajte jedlo odpočívať pod vekom 15 minút.
11.Podávajte posypané strúhaným syrom a tortillami alebo ryžou.
Dobrú chuť.