Potrebujeme:
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
6 PL strúhaný chren
150 ml smotanový syr
120 g strúhaný syr typu ementál
100 g strúhaný syr s modrou plesňou
4 strúčiky cesnak
150 ml smotana na šľahanie
2 PL sekaná petržlenová vňať
120 g strúhaný syr typu ementál
100 g strúhaný syr s modrou plesňou
4 strúčiky cesnak
150 ml smotana na šľahanie
2 PL sekaná petržlenová vňať
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ, mleté čierne korenie, strúhaný muškátový oriešok
Postup:
1
Mäkký smotanový syr vyšľaháme ručným šľahačom na penu. Prisypeme strúhaný ementál, rozdrobený syr s modrou plesňou a chren. Osolíme, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame.
2
Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme a zamiešame do chrenovo-syrovej zmesi. Pridáme aj polovicu petržlenovej vňate. Premiešame a dáme do chladničky stuhnúť.
3
Nátierku podávame s celozrnným pečivom a ozdobíme zvyšnou vňaťou
.Dobrú chuť.
.Dobrú chuť.
Zdroj:časpreženy