Bylinková bageta je jednoducho neodolatelná, je plnená cesnakom a rôznymi bylinkami. Domáca bageta, ktorú si budete teraz piecť iste aspoň raz za týždeň.
Postup:
cesto:
400 g hladká múka
1 lyžička Kr. cukor
1/2 lyžičky soľ
7 g sušené droždie (alebo 20 g čerstvej)
260 ml mlieka
50 g maslo
Plnka:
80 g maslo
8 strúčiky cesnak
2-3 lyžice nasekaná petržlenová vňať
soľ
Ďalej budeme potrebovať:
1 ks vajce
postup:
- Najskôr si pripravíme plnku. Maslo, soľ a prelisovaný cesnak si spolu dôkladne vymiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a odložíme do chladničky.
- Múku si zmiešame so sušeným droždím, pridáme cukor, soľ a vlažné mlieko. Všetko spolu dôkladne vymiešame a nakoniec pridáme aj rozpustené maslo. Premiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku a rozdelíme si ho na menšie časti – podľa toho, ako veľké bagety chceme mať. Každú časť si rozvaľkáme na kruh, ktorý si potrieme pripravenou plnkou. Zrolujeme a uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom.
- Nožom si urobíme rezy a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov do zlata. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika com