Chrumkavé plnené placky

tor

Ako náplň do týchto placiek sa  hodí čokoľvek: tvaroh s bylinkami, mäso, kapusta, jablká, tekvica . Výborné a jednoduché. Kto chce zdravšiu variantu, môže si placky pripraviť v rúre.

Potrebujeme:

500 g hladká múka
300 ml voda
400 g varené zemiaky
1 ks cibuľa
1 ČL soľ
rastlinný olej
petržlenová vňať

Postup:

  1. Múku preosejeme do misky, pridáme vodu, soľ a spracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky. Necháme zakryté bavlnenou utierkou odpočívať 10- 15 minút.
  2. Kým cesto odpočíva, uvarené zemiaky nakrájame na mini kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňaťou a nakrájanú cibuľu. Osolíme a premiešame.
  3. Cesto rozdelíme na menšie guličky, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu navrstvíme plnku a kraje cesta preložíme do stredu.
  4. Vytvoríme placku, ktorú na rozpálenej panvici s trochou oleja vyprážame z oboch strán dozlatista.
  5. Podávame s kyslou smotanou alebo s pohárom mlieka. Vynikajúce hlavné jedlo je hotové. Dobrú chuť.

Zdroj:  takprosto.cc

You Might Also Like