Staracciatella dezerty patria medzi tie najobľúbenejšie. Skúste si tortu pripraviť sami.
Potrebujeme:
Cesto:
8 bielkov
8 lyžíc práškového cukru
8 lyžíc polohrubej múky
½ bal. prášku do pečiva
Plnka:
8 žĺtkov
500 ml mlieka
500 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
100 g nastrúhanej čokolády – na hrubo
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. V miske si ušľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a postupne, za stáleho miešania pridávame múku s práškom do pečiva. Navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (vystlanej papierom, alebo vymastenej a vysypanej múkou). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.
Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 500 ml mlieka si dáme variť na oheň, teplé mlieko odstavíme. Žĺtky s cukrom ušľaháme a do zmesi vmiešame teplé mlieko. Premiešame a dáme na plameň. Keď je hmota horúca, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a miešaním ju v horúcej zmesi rozpustíme – nevaríme. Hmotu necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie si ušľaháme do tuhej šľahačky a opatrne ju vmiešame do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Nastrúhanú horkú čokoládu pridáme do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať. Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika