Potrebujeme:
Krém:
Vajcia – 2 ks
Cukor kryštálový – 160 – 180 g
Vanilín alebo vanilkový cukor
Škrob (najlepší je kukuričný škrob) – 60 g
Mlieko – 800 ml
Smotana na šľahanie 33% – 250 ml
Poleva:
Smotana na šľahanie – 200 ml
čokoláda – 200 g
Ďalej:
Sušienky – 600 g
Banány – 2 ks
Postup:
Vajcia rozmiešame s oboma cukrami, škrobom a trochou mlieka. Keď je zmes dobre rozmiešaná, pridáme aj zvyšok mlieka, preložíme na plameň a varíme za stáleho miešania do zhustnutia.
Hotový krém zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a po lyžiciach vmiešame vychladnutý krém.
Do formy 25×35 cm navrstvíme maslové sušienky, na sušienky rozotrieme krém.
Na krém navrstvíme kolieska banánov a pokračujeme opäť vrstvou sušienok.
Opäť krém, banány a vrstva sušienok.
Končíme vrstvou krému.
Na plameni si rozpustíme smotanu s čokoládou a nalejeme na vrch dezertu.
Dáme stuhnúť do chladničky a potom môžeme podávať.
Dobrú chuť.