Ak milujete poctivú chuť vypečeného bravčového mäsa, potom si v dnešnom článku bezpochyby prídete na svoje. Milovníci mäsa si tento recept nebudú môcť vynachváliť. Mäso je plné šťavnatej chuti a rozpadá sa už na tanieri.
Potrebujeme:
800 g bravčového mäsa
3 lyžice medu
3 polievkové lyžice oleja
1 citrón
45 g cukru
3 strúčiky cesnaku
2 lyžice horčice
1 čajová lyžička tymianu
1l vody
45 g soli
Postup:
- Do misy nalejte vodu, pridajte cukor a soľ. Zmiešajte. Pomocou noža nakrájajte bravčové mäso a vložte ho do vody. Necháme 45 minút.
- V samostatnej miske pripravte omáčku. Zmiešajte mletý cesnak, citrónovú šťavu, med, tymian, olej a horčicu. Všetko dobre premiešame, kým nie je omáčka hladká.
- Bravčové mäso vložte do pekáča pokrytého papierom na pečenie. Na mäso nalievame vopred pripravenú omáčku.
- Pečieme pri 190 stupňoch po dobu 30 minút. Máme hotovo! Dobrú chuť!
- Zdroj: suntgospodina.net