Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
150 g kozieho syra
100 g mladej cibuľky
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžička nasekaného čerstvého oregana
60 ml bieleho vína
60 ml olivového oleja
150 g cukety
200 g cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 kocka slepačieho bujónu
300 g cestovín Tagliatelle
čierne korenie
soľ
Postup:
- Kuracie prsia narežeme nožom a vytvoríme malý otvor, ktorý naplníne zmesou syra, zelených častí mladej cibuľky, a pridáme 1 lyžicu petržlenovej vňate a oregana.
- Hotové mäso osolíme a okoreníme, prelejeme vínom a necháme marinovať.
- Biele časti mladej cibuľky nakrájame a speníme na olivovom oleji do zlatista.
- Pridáme na plátky nakrájanú cuketu, cherry paradajky prekrojené na polovice, cesnak, zvyšnú petržlenovú vňať, slepačí bujón a podlejeme vodou. Varíme až do zmäknutia zeleniny.
- Pridáme uvarené cestoviny a jemne premiešame.
- Kuracie mäso krátko opečieme na panvici, alebo grile a potom pečieme ešte 12 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Podávanie: Keď je mäso upečené, opatrne ho nakrájame a podávame s pripravenými cestovinami a zeleninou.
Zdroj: coolinarika com.