Budeme potrebovať:
500 ml – mlieko
9 lyžíc – polohrubá múka
7 ks – vajcia
300 g – feta syr
100 g – sezam
100 g – arašidy
4 lyžice – kyslá smotana
Postup:
1.
Do hlbokej misky si nasypeme múku, pridáme mlieko a spracujeme cesto. Následne pridáme žĺtka a vyšľahaný sneh z bielkov. Dôkladne spojíme a takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (28 x 42 cm), ktorý sme si vyložili papierom.
2.
Dáme piecť pri teplote 170 stupňov po dobu cca 15 minút.
3.
Upečené cesto si preložíme spolu s papierom na vlhkú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť. Z chladného cesta stiahneme papier.
4.
Na panvici si opražíme sezam a tesne ku koncu pridáme nasekané arašidy.
5.
V malej miske si zmiešame kyslú smotanu s postrúhaným feta syrom a takto pripravenú syrovú plnku si navrstvíme na upečené cesto.
6.
Posypeme sezamovými semienkami s orechmi a zrolujeme. Stlačíme, aby sme vytlačili vzduch a umiestnime na pár hodín do chladničky. Nakrájame na plátky a podávame. Dobrú chuť!
TIP!
*Plnku si môžeme pripraviť rôznu – napríklad na rezance nakrájaná šunka alebo sparený špenát, prípadne plnka z kukurice alebo klobásky.
Zdroj: coolinarika.com