Pripravte si jednoduché fašírky, na tento recept nepotrebujete veľa surovín.
Obalíte, vysmažíte a za pár minút máte chutné jedlo na stole.
Potrebujeme:
700 g zemiakov
100 g tvrdého syra
petržlenovú vňať
čierne korenie
Na plnku:
100 g šunky
100 g plátkového syra
Na obalenie:
2 vajcia
strúhanku
Na vyprážanie:
olej
Postup:
1.Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme uvariť do hrnca s vodou. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu a roztlačíme ich na kašu.
2.Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
3.Primiešame 100 g strúhaného syra a okoreníme.
4.Plátky syra, aj šunky si prekrojíme na 4 časti.
5.V miske si rozšľaháme vajce a do druhej misky nasypeme strúhanku. Zo zemiakovej hmoty tvarujeme placky, na ne uložíme 2 plátky syra, 2 plátky šunky a priklopíme opäť zemiakovou plackou.
6.Vytvarujeme ako fašírku a uložíme bokom. Takto spracujeme všetku zemiakovú hmotu a potom postupne obaľujeme vo vajíčku a v strúhanke.
7.Vysmážame z oboch strán na rozpálenom oleji do zlatista.
8.Ukladáme na papierové utierky, aby vsiakla prebytočná mastnota a môžeme podávať napríklad so šalátom.
Video recept:
Zdroj: youtube