Vynikajúci nepečený dezert z maslových sušienok, jogurtového krému a jahôd.
Potrebujeme:
400 g mrazené jahody
100 ml voda
50 g cukor
20 g kukuričný škrob
Na krém:
800 g biely jogurt
50 g med
citrónová kôra
5 g sušená želatína
250 g kakaové sušienky
90 ml rozpustené maslo
Rozmer formy: 15×15 cm
Postup:
1.Želatínu si necháme napučať vo vode a potom zahrievaním na plameni rozpustíme.
2.Sušienky si rozmixujeme v mixéri, zmiešame s maslom a 1/2 hmoty navrstvíme na dno formy.
3.Jogurt zmiešame s medom a rozpustenou želatínou.
4.1/2 jogurtovej zmesi navrstvíme pomocou lyžice na sušienkovú hmotu.
5.Uhladíme a pokračujeme zvyškom sušienkovej zmesi.
6.Navrstvíme aj zvyšok krému.
7.Mrazené jahody dáme na panvicu spolu s vodou, cukrom a škrobom.
8.Dáme variť a varíme, kým nám hmota nezhustne.
9.Navrstvíme na vrch dezertu – rovnomerne pomocou lyžice.
10.Dáme na 2 hodiny vychladiť a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Zdroj: youtube