Potrebujeme:
cesto:
5 ks vajcia
štipka soli
5 lyžíc kr. cukru
5 lyžíc polohrubá múka
Plnka:
4 ks vajcia
150 g Kr. cukor
1 lyžica kakao
100 g tmavá čokoláda
150 g maslo
2 ks banán
Postup:
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh so štipkou soli.
- V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny a postupne pridáme polohrubú múku. Nakoniec jemne vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
- Takto pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 27×35 cm a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Plech sme vyložili papierom.
- Upečené cesto zrolujeme aj s papierom. Zrolované ho necháme vychladnúť.
- Pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, kakao a necháme ju rozpustiť. Keď máme čokoládu rozpustenú, odstavíme z vodného kúpeľa a necháme hmotu vychladnúť.
- Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame chladnú čokoládovú hmotu.
- Vychladenú roládu rozbalíme, stiahneme papier, natrieme 1/3 krému, poukladáme banány (vcelku), natrieme druhú tretinu krému a zrolujeme. Vrch potrieme zvyšnou plnkou a dáme do chladničky stuhnúť.
- Krájame ostrým nožom a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: noslty hu