Čokoladová buchta bez múky a cukru

18759400_89fbcd1b397f65_full

suroviny

250 g tvarohu vo vaničke / alebo mascarpone /
150 gčokolády tmavej 70%
3 ks vajcia
štipka soli
na špičku lyžičky kypriaci prášok

postup prípravy

 
  1. Bielky  ušľahať na pevný sneh so štipkou soli.Rozpustila som čokoládu vo vodnom kúpeli (môžete aj v mikrovlnke) a vyšľahať  do nej žĺtka. Pridala som tvaroh a vyšľahala dohromady (komu sa to zdá málo sladké, tak si pridajte nejaké sladidlo podľa vlastnej chuti – treba stevie).
  2. Nakoniec som pomaly zamiešala sneh.
  3. Do menšej tortovej formy (priemer 16 cm) som si dala papier na pečenie a pridala zmes. Dala som piecť na 50 min. do predhriatej rúry na 160 ° C.
  4. Na dno rúry som dala nádobu s vodou.
  5. Buchtu som si ozdobila ochutenou kyslou smotanou (môžete med alebo stéviou) a ovocím.           Zdroj nejrecepty cz.

You Might Also Like