suroviny
250 g tvarohu vo vaničke / alebo mascarpone /
150 gčokolády tmavej 70%
3 ks vajcia
štipka soli
na špičku lyžičky kypriaci prášok
postup prípravy
- Bielky ušľahať na pevný sneh so štipkou soli.Rozpustila som čokoládu vo vodnom kúpeli (môžete aj v mikrovlnke) a vyšľahať do nej žĺtka. Pridala som tvaroh a vyšľahala dohromady (komu sa to zdá málo sladké, tak si pridajte nejaké sladidlo podľa vlastnej chuti – treba stevie).
- Nakoniec som pomaly zamiešala sneh.
- Do menšej tortovej formy (priemer 16 cm) som si dala papier na pečenie a pridala zmes. Dala som piecť na 50 min. do predhriatej rúry na 160 ° C.
- Na dno rúry som dala nádobu s vodou.
- Buchtu som si ozdobila ochutenou kyslou smotanou (môžete med alebo stéviou) a ovocím. Zdroj nejrecepty cz.