Čokoládová Sacher torta – receptúra ​​najbližšia originálu!

osa

 Sacher torta je jediná svojho druhu a chuťovo dokonalá. Presná receptúra zostáva stále tajomstvom a poznajú ju iba cukrári v hoteli Sacher vo Viedni. My sme našli receptúru, ktorá sa podľa dostupných informácií originálu veľmi blíži.

Potrebujeme:

Na cesto:

7 vajec, žĺtky a bielky zvlášť
150 g masla, izbovej teploty
120 g práškového cukru
150 g horkej čokolády, nasekané na kúsky
1 lyžička vanilkového extraktu
120 g krupicového cukru
štipka soli
160 g hladkej múky
250 – 300 g marhuľového džemu

Na čokoládovú polevu:

210 g 85% horkej čokolády
250 g krupicového cukru
160 ml vody

K servírovaniu:

šľahačka

sachertorte_main2

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C. Tortovú formu s priemerom 23 cm vymažte maslom.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do peny. Postupne pridajte žĺtky a vmiešajte vanilkový extrakt.
  3. Nasekanú čokoládu rozpustite nad parou a potom ju pomaly prilejte do misy so žĺtkami.
  4. Bielky vyšľahajte na jemný sneh a postupne prisypávajte krupicový cukor, než sa utvorí tuhý sneh a všetok cukor bude vnútri.
  5. Sneh opatrne vmiešajte do čokoládovej zmesi a prisypte múku, ktorú tiež ľahko vmiešajte do zmesi.
  6. Pripravené cesto vlejte do formy a pečte približne 45 až 50 minút alebo kým špajdla zapichnutá do stredu nevyjde suchá.
  7. Tortu po chvíli vyklopte z formy a nechajte hu úplne vychladnúť. Pripravte si marhuľový džem.
  8. Vychladnutý tortu rozrežte pozdĺžne na pol. Približne polovicu množstvo džemu namažte na prvú vrstvu. Prikryte druhou polovicou torty, na ktorého vršok a boky torty namažte zvyšok džemu. Nechajte tortu pol hodiny odpočívať, aby sa džem ľahko vsiakol do korpusu.
  9. Tortu premiestnite na rošt nad papier na pečenie.
  10. Na čokoládovú polevu zmiešajte cukor a vodu v kastróliku. Priveďte do varu a varte približne 5 minút alebo kým zmes nedosiahne teplotu 112 ° C.
  11. Potom zložte z platne a prisypte nasekanú čokoládu. Premiešajte aby vznikla hladká a lesklá zmes.
  12. Nalejte ešte horúcu polevu na tortu po celom povrchu. Nechajte dobre odkvapkať a potom tortu presuňte na servírovací tanier. Nechajte dezert aspoň hodinu v izbovej teplote. Odkvapkanú čokoládovú polevu môžete použiť na nápis “Sacher” na tortu.
  13. Servírujte s čerstvo vyšľahanou šľahačkou. Dobrú chuť.

Zdroj: www.homecookingadventure.com

You Might Also Like