Na prípravu budeme potrebovať:
225 g horkej čokolády (min. 70 % kakaa),
225 g smotany na šľahanie,
1/4 ČL soli,
kakao,
pr. cukor podľa chuti.
POSTUP:
Krok 1
Pripravíme si formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
Krok 2
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Smotanu na šľahanie si zahrejeme (pozor, nesmie sa variť!). Keď sa nám smotana zohriala, odstavíme ju hneď z ohňa a pridáme soľ.
Krok 3
Následne pridáme rozpustenú čokoládu a kakao. Dôkladne miešame až po chvíľu, keď sa nám hmota pekne spojí.
Krok 4
Zmes si nalejeme do vopred pripravenej formy a prikryjeme fóliou. Vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
Krok 5
Vychladnú tortu nakrájame na rezy a podávame. Ešte pred podávaním ju môžeme posypať orechami, poliať roztopenou čokoládou alebo poukladať na ňu čerstvé ovocie.
Dobrú chuť!
Zdroj: Receptinadlanu