Neuveriteľne jednoduchá pochúťka od ktorej sa jednoducho neodtrhnete. Pozor vysoko návykové .
Potrebujeme:
brownies:
1 šálka maslo
170 g horká čokoláda
2 šálky Kr. cukor
1 lyžička vanilkový extrakt
1 lyžička soľ
4 ks vajcia
1 a 1/4 šálky hladká múka
600 g čerešne
krém:
krém:
230 g smotanový syr(tvaroh)
1/2 šálky práškový cukor
1 ks vajce
1/2 lyžičky vanilkový extrakt
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 33 x 23 cm. Vymažeme ho olejom alebo vyložíme papierom na pečenie a odložíme bokom.
- Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Postupne pridávame cukor, vanilku, soľ, vajíčka a nakoniec aj múku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré navrstvíme na plech.
- Na cesto navrstvíme krém – smotanový syr (mascarpone, ricotta, Lučina, …) alebo mäkký tvaroh vymiešame s vanilkovým extraktom, cukrom a vajíčkom do jednotnej hmoty.
- Na krém poukladáme rozvarené čerešne (môžeme pridať cukor, ale nemusíme) – čerešne vložíme do hrnca a privedieme do varu. Varíme cca 10 – 15 minút, kým nezmäknú a nepustia šťavu.
- Krém navrstvíme do kôpok a vedľa podávame kôpky čerešní. Nožom urobíme na vrchu mramorový efekt a pripravený koláč vložíme do rúry. Pečieme cca 45 – 50 minút, kým koláč po okrajoch nechytí slabo hnedú farbu. Dobrú chuť!
Zdroj: therecipecritic.com