Čučoriedkový brownies s jemnou plnkou. Vynikajúci čokoládový základ, ktorému neodoláte.
Potrebujeme:
170 g maslo
200 g čokoláda na varenie
100 g hladká múka
20 g kakao
štipka soľ
3 ks vajcia
1/2 šálky hnedý cukor
1/2 šálkyKr. cukor
krém:
250 g Philadelphia syr alebo mäkký tvaroh
1/2 šálky kyslá smotana
1 lyžica hladká múka
1 lyžička vanilková esencia
60 g práškový cukor
2 ks vajcia
170 g černice
Postup:
- Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Múku spolu s kakaom a štipkou soli preosejeme cez jemné sito. V druhej miske vyšľaháme vajíčka spolu s Kr. a hnedým cukrom do peny, tenkým prúdom prilejeme rozpustenú čokoládu s maslom a nakoniec primiešame preosiatu múku so štipkou soli a kakaom.
- Pripravené cesto navrstvíme na plech (22×22 cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie. 1/3 cesta si necháme.
- Kyslú smotanu vymiešame so syrom (alebo mäkkým tvarohom), s vajíčkami, cukrom, vanilkou a múkou do jednotnej hmoty, ktorú rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na cesto. Na krém navrstvíme zvyšné cesto a jemne vareškou urobíme mramorový vzor.
- Do druhej polovice krému dáme černice a premiešame. Navrstvíme na mramorové cesto a pekne uhladíme.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 55 – 60 minút.
Zdroj: coolinarika com