Potrebujeme:
cesto:
6 ks vajcia
8 lyžíc kr. cukoru
4 lyžice kakao
8 lyžíc oleja
8 lyžíc mlieka
8 lyžíc polohrubej múky
1 bal.prášok do pečiva
krém:
1 l mlieka
11 lyžíc kr. cukoru
1 bal.čokoládový puding
2 bal.premium čokoládový puding Dolcet
2 lyžice hladká múka
80 g masla
125 ml smotana na šľahanie
poleva:
300 ml smotana na šľahanie
150 g horká čokoláda
Postup:
- Cesto:
Vaječené bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridávame cukor, žĺtky, kakao, olej, mlieko. Na záver pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame.
Pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 30×40 cm, ktorý sme vystlali papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 30 minút.Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté prekrojíme na polovicu. - Krém:
Pudingy, cukor a hladkú múku zmiešame, pridáme trochu mlieka a rozmiešame, aby sme nemali hrudky.Zvyšné mlieko dáme na oheň a privedieme k varu.Pridáme rozmiešané pudingy a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme so smotanou do krémovej hmoty a postupne po lyžiciach primiešame čokoládový puding. - Na jednu časť cesta navrstvíme polovicu krému, položíme druhý plát cesta a natrieme zvyšný krém.
- Poleva:
Smotanu ohrejeme a odstránime z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.Keď sa čokoláda rozpustila nalejeme ju na krém a necháme stuhnúť.
Zdroj: collinarika. com