Jednoduché guľky s arašidov a s medom, ktorými potešíte každého. Nepečené, rýchle, jednoduché, chutné!
Potrebujeme:
300 g arašidy
4 ks čajové sušienky
4 lyžice medu
2 lyžice mäkké maslo
100-150 g horká čokoláda
postup:
- Arašidy orestujeme na suchej panvici (použijeme lúpané a nesolené arašidy).
- Pridáme sušienky a pomocou kuchynského mixéra rozmixujeme na hrubé kúsky (nie na jemný prášok).
- Med a maslo ohrejeme a privedieme do varu. Hneď keď hmota začne vrieť, odstavíme a pridáme ju do zmesi arašidov a sušienok.
- Z hmoty tvarujeme guľky (aby sa hmota nelepila na ruky, ruky namočíme do vlažnej vody). Guličky vložíme na 3 minúty do mrazničky.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Guličky vyberieme z mrazničky (čím sú chladnejšie, tým rýchlejšie vám čokoláda na guličkách stuhne) a pomocou vidličky ich obalíme v čokoláde. Necháme čokoládu stuhnúť a podávame.
- Ak ste nechali guľôčky v mrazničke príliš dlho a zamrzli, nechajte ich rozmraziť pred podávaním.
Zdroj: rutxt.ru