Potrebujeme:
čokoládový korpus:
400 g krupicového cukru
245 g hladkej múky
75 g holandského kakaa
1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
1 1/2 lyžičky jedlej sódy
1/2 lyžičky soli
2 veľké vajcia
240 ml vlažnej vody alebo kávy
240 ml mlieka
120 ml oleja
1 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Náplň:
110 g masla
1 hrnček trstinového cukru
1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
1 hrnček opražených arašidov, nasekaných
3 hrnčeky vyšľahanej smotany
1/2 hrnčeka čokoládovej polevy
2 tyčinky snickers, nasekané na kúsky
postup
Pripravte čokoládový korpus podľa odkazu vyššie. Cesto nalejte do formy o približnej veľkosti 30 × 22 cm. Upečte ho a nechajte chladnúť.
Medzitým v kastróliku rozpustíme maslo, prisypeme cukor a pridáme smotanu.
Priveďte do varu a potom odstavte z platne a nechajte chvíľu chladnúť.
Potom zmes prelejeme do misy a zmiešame s kondenzovaným mliekom.
Do teplého korpusu pomocou opačného konca varešky urobíme po celom povrchu diery a vlejte na celý korpus pripravenú náplň.
Posypeme praženými arašidami a dáme múčnik do chladničky na hodinu chladiť.
Potom dezert vyberieme a potrieme šľahačkou. Ozdobíme čokoládovou polevou a kúskami Snickers tyčinky.
Zdroj: realhousemoms com