Či už potrebujete upiecť tortu na narodeninovú oslavu alebo len tak ak máte chuť na sladké, tento čokoládový koláč si môžete pripraviť so smotanovým krémom. Je to pomerne jednoduché, takže postup zvládne aj začiatočník v pečení.
Potrebujeme:
Na cesto:
Na krém:
Na polevu:
Postup:
1.Vajíčka rozbijeme do misy, osolíme a vyšľaháme do peny. Potom postupne vmiešame cukor, mlieko a olej. Nakoniec múku s kakaom a práškom do pečiva preosejeme do misy a cesto premiešame.
2.Plech na pečenie 34×40 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Rúru predhrejeme na 180°C a cesto pečieme asi 15 minút. Necháme vychladnúť a potom ho rozdelíme na dve rovnaké polovice.
3.Krém pripravíme, kým cesto vychladne. Do želatínového prášku nalejeme 50 mililitrov vody a premiešame. Do misky nalejte sladené kondenzované mlieko a smotanu na šľahanie a oboje vyšľaháme do tuha. Potom do želatínovej zmesi pridáme asi 2 lyžice smotany, premiešame, nalejeme späť do misky a vyšľaháme.
4.Polovicu korpusu položíme do štvorcového pekáča. Potom naň naneste krém a zakryte ho druhou polovicou korpusu. Potom čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli na polevu. Zalejeme teplým krémom, premiešame a na vrch koláča nanesieme polevu. Necháme v chladničke aspoň hodinu stuhnúť a potom podávame. Dobrú chuť.