Super čokoládový zákusok, ktorý pri prekrojení tečie. Z uvedených surovín pripravíte 4 kusy.
Potrebujeme:
2 ks vajcia
45 g hladká múka
90 g horká kvalitná čokoláda
90 g maslo
100 g Kr. cukor
Postup:
- Pripravíme si suroviny. Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme cukor a znovu šľaháme, kým nedostaneme nadýchanú penu.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď máme čokoládu rozpustenú, pridáme maslo a miešaním spojíme.
- Rozpustenú čokoládu pomalým prúdom prilievame do ušľahanej peny z vajíčok a metličkou šľaháme.
- Pridáme hladkú múku a vymiešame do hladka.
- Pripravíme si formičky, ktoré vymažeme maslom a vysypeme kakaom. Navrstvíme cesto do formičiek a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 7 – 12 minút (závisí to od veľkosti formičiek). Upečený čokoládový fondant vyberieme z rúry a necháme 3 minúty chladnúť vo formičkách.
- Vyberieme z formičiek a na tanieri ozdobíme podľa vlastnej fantázie, napríklad posypeme práškovým cukrom a ozdobíme jahodami. Po rozkrojení vnútro krásne tečie.
Zdroj: Vk