Na prípravu cesta budeme potrebovať:
⇒ 200 g múky,
⇒ 160 ml plnotučného mlieka,
⇒ 100 g kr. cukru,
⇒ 2 vajíčka,
⇒ 80 ml rastlinného oleja,
⇒ 40 g kakaa,
⇒ 2 ČL prášku do pečiva.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
⇒ 300 g mäkkého tvarohu,
⇒ 250 ml plnotučného mlieka,
⇒ 100 g kr. cukru,
⇒ 10 g čírej želatíny,
⇒ 4-5 ks banánov.
POSTUP:
Zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Do mlieka si pridáme rastlinný olej, cukor a vajíčka. Poriadne si vajíčka v mlieku rozhabarkujeme a postupne pridávame do zmiešanej sypkej masy múky, prášku do pečiva a kakaa.
Po dôkladnom zmiešaní predošlých surovín dostaneme hladké cesto, ktoré si vylejeme do formy na pečenie, vopred vymastenej a vysypanej múkou. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na 35-40 minút. Priebežne kontrolujeme špáradlom.
Upečený korpus vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Na prípravu krému si vyberieme potrebné suroviny a dbáme na to, aby boli izbovej teploty. Želatínu si zalejeme mliekom a necháme 30 minút napučať. Po uplynutí pol hodiny si napučanú želatínu v mlieku dáme na oheň a rozpustíme. Dávame pozor – nevaríme ju, len rozpustíme a odstavíme!!! Do misky vysypeme mäkký tvaroh, pridáme cukor a poriadne rozšľaháme. Pridáme rozpustenú želatínu a pekne spojíme do krémovej hmoty.
Ak máme korpus vychladnutý, stred si vydlabeme, aby sme dostali kraje korpusu troška vyššie od dna.
Naukladáme si do vnútra banány.
Zalejeme krémovou tvarohou plnkou.
Na krémovú plnku si rozdrobíme vydlabaný stred korpusu a jemne zatlačíme. Tortu dáme cez noc do chladničky.
Po vychladnutí si nakrájame na rezy a podávame.
Zdroj:Rutxt.ru