Potrebujeme:
230 g horkej čokolády
3 vajíčka
115 g masla
1/3 hrnčeka hladkej múky
1/3 hrnčeka cukru
práškový cukor na dozdobenie
Postup:
Čokoládu nakrájajte na kúsky a rozpustite nad parou, alebo v mikrovlnke. Nechajte vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte po jednom vajíčka. Dobre premiešajte.
Do maslovo zmesi pridajte múku a premiešajte.
Nakoniec prilejte vychladnutou čokoládu a zamiešajte všetko dohromady, až vznikne redšie čokoládové cesto.
Vymažte keramické formičky maslom a každú vysypte trochou krupicového cukru.
Naplňte formičky cestom, buď pomocou cukrárskeho vrecka, alebo lyžice.
Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte 10 až 15 minút. Záleží na veľkosti formičiek.
Vyberte z rúry a nechajte 5 minút chladnúť.
Vyklopte tortu na tanierik, posypte vršok práškovým cukrom a ihneď servírujte.
Dobrú chuť.
Zdroj: youtube com