Fantastický recept na čučoriedkový koláč pripravte si ho ešte dnes. Dobrú chuť.
Potrebujeme:
Na cesto:
100 g zmäknuté maslo
1 štipka soľ
150 g hladká múka
1 žĺtok
1 balenie vanilkový cukor
40 g maslové sušienky
50 g práškový cukor
Na krém:
300 Ml mlieko
2 žĺtky
200 g smotana na šľahanie
50 g biela čokoláda
1 balenie puding (37 g)
1 ks vanilka
50 g práškový cukor
Na vrch:
2 lyžice práškový cukor
250 g čučoriedky
Postup:
1
Vložte sušienky do plastového vrecka a jemne ich rozdrvte valčekom (alebo ich rozmixujte). Vložte do misy spolu s múkou, soľou, maslom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte vaječné žĺtky a najlepšie pomocou elektrického mixéra na spracujte na drobivé cesto.
2
Cesto vysypte na plech s rozmermi 29 x 20 cm a pekne roztlačte.
3
Vytvorte okraj a niekoľkokrát prepichnite dno cesta vidličkou. Plech na pečenie s cestom vložte na 30 minút do mrazničky. Predhrejte rúru na 200°C. Plech položte na strednú poličku a pečte asi 15 minút. Vyberte, nechajte vychladnúť vo forme a potom opatrne uvoľnite cesto a vyberte ho a nechajte ho úplne vychladnúť.
4
Teraz pripravte krém. Z celkového množstva mlieka vezmite 7 polievkových lyžíc a zmiešajte ich s pudingovým práškom. Zohrejte zvyšné mlieko, dužinu zoškrabanú z vanilky a jej šupku v hrnci. Odstráňte vanilkovú kôru, vmiešajte pudingový prášok do hrnca a za stáleho miešania priveďte do varu. Pridajte čokoládu a nechajte ju rozpustiť. Pridajte cukor a vaječné žĺtky a nechajte raz prevariť, zatiaľ čo dôkladne šľaháte. Nechajte vychladnúť, dobre prešľahajte.
5
Čučoriedky opláchnite a dobre osušte. Krém natrite na upečený korpus a poukladajte čučoriedky. Pred podávaním poprášte práškovým cukrom.
6
Koláče na báze sušienok, ktoré preslávil americký tvarohový koláč. Korpus môže byť tiež nepečený, keď sa rozdrvené sušienky spoja s rozpusteným maslom, ktoré po ochladení stuhnú. Ak recept špecifikuje pečený korpus, je dôležité ho pred pečením ochladiť, cesto bude potom oveľa menej drobivé.