Za pár minút pripravený výborný obed, alebo rýchla večera. Cuketové plátky plnené hermelínom šunkou a bazalkou, no kto by odolal ?!
Potrebujeme:
2 ks cuketa
150 g hermelín
150 g šunka
1 ks vajce
2 lyžice hladká múka
50 g strúhanka
1 lyžica maslo
4 lyžice créme fraiche alebo iné nátierkové maslo
pažítka
petržlen
soľ
bazalka
korenie
Postup:
- Cuketu dôkladne umyjeme a nakrájame ju na hrubšie plátky. Ochutíme soľou, korením.
- Hermelín tiež nakrájame na plátky.
- Medzi 2 plátky cukety vložíme hermelín, plátok šunky a listy bazalky.
- Vajíčka vyšľaháme vidličkou, pripravíme si misku s múkou a strúhankou a klasicky obalíme v trojobale. Smažíme na rozpálenom masle z oboch strán do zlata.
- Ako prílohu podávame dip z nátierkového masla, pažítky a petržlenu. Dobrú chuť!
zdroj: ichkoche.at