Delikátny francúzsky čerešňový koláčik

che

Hrnčekový, krémový a úplne jednoduchý ovocný koláčik. Použiť môžete rôzne sezónne ovocie – jahody, čerešne, marhule

Potrebujeme:

3 hrnčeky čerešne
3 ks vajcia
2 lyžice maslo
1/2 hrnčeka kr. cukor
1/2 hrnčeka polohrubá múka
štipka soľ
1 hrnček mlieko
1 lyžička vanilková esencia
2 lyžice kr. cukor na posypanie formy
práškový cukor ako dekorácia

postup:

  1. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú poriadne vymažeme maslom a vysypeme Kr. cukrom. Poukladáme vykôstkované čerešne a pripravíme si cesto.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom a soľou do peny, pridáme rozpustené maslo (nie horúce!), Vanilku a premiešame. Pridáme múku a vymiešame hladké cesto, do ktorého pridáme mlieko. Cesto by malo byť bez hrudiek.
  3. Pripravené cesto nalejeme na čerešne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 – 50 minút – záleží na hrúbke cesta a na veľkosti formy na pečenie.
  4. Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: omgchocolatedesserts.com

You Might Also Like