Hrnčekový, krémový a úplne jednoduchý ovocný koláčik. Použiť môžete rôzne sezónne ovocie – jahody, čerešne, marhule
Potrebujeme:
3 hrnčeky čerešne
3 ks vajcia
2 lyžice maslo
1/2 hrnčeka kr. cukor
1/2 hrnčeka polohrubá múka
štipka soľ
1 hrnček mlieko
1 lyžička vanilková esencia
2 lyžice kr. cukor na posypanie formy
práškový cukor ako dekorácia
postup:
- Pripravíme si formu na pečenie, ktorú poriadne vymažeme maslom a vysypeme Kr. cukrom. Poukladáme vykôstkované čerešne a pripravíme si cesto.
- Vajíčka vymiešame s cukrom a soľou do peny, pridáme rozpustené maslo (nie horúce!), Vanilku a premiešame. Pridáme múku a vymiešame hladké cesto, do ktorého pridáme mlieko. Cesto by malo byť bez hrudiek.
- Pripravené cesto nalejeme na čerešne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 – 50 minút – záleží na hrúbke cesta a na veľkosti formy na pečenie.
- Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: omgchocolatedesserts.com