Milujete zemiakové placky a chcete svoju rodinu prekvapiť obzvlášť chutným jedlom s mäsom? Pripravte im toto diabolské bravčové soté v zemiakovej placke – je to pochúťka, ktorú si všetci zamilujete!
Potrebujeme:
Na bravčové soté:
Na zemiakové placky:
5 ks väčšie zemiaky
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 ks vajcia
2 PL hladká múka
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
podľa chuti majorán
podľa chuti drvenú rascu
olej na potieranie
strúhaný syr
Postup:
Bravčové soté:
1.Olúpte a nakrájajte cibuľu nadrobno. V hrnci rozohrejte malé množstvo oleja a osmažte na ňom cibuľu.
2.Potom pridajte nakrájané mäso a krátko orestujte, aby sa mäso obalilo.
3.Pridajte soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, drvenú rascu a sójovú omáčku.
4.Premiešajte, krátko opečte a zalejte trochou vody. Duste do polomäkka.
5.Potom k mäsu pridajte nakrájanú zeleninu a chilli. Duste do zmäknutia.
6.Nakoniec k mäsu pridajte paradajkový pretlak a horčicu. Premiešajte a krátko povarte.
Zemiaková placka:
1.Zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle.
2.Olúpte cibuľu a cesnak, nakrájajte ich nadrobno a vložte do mixéra.
3.Pridajte 1 vajce a premiešajte. Túto zmes nalejte na nastrúhané zemiaky, pridajte druhé vajce, hladkú múku a soľ, mleté čierne korenie, majorán a drvenú rascu podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
4.Z pripraveného cesta usmažte na rozpálenom oleji zemiakové placky a potom ich naplňte bravčovým soté.
5.Nakoniec posypte strúhaným syrom a podávajte.
Dobrú chuť.
Zdroj: polishyourkitchen.com