Diabolské bravčové SOTÉ v zemiakovej placke: Experiment na nedeľu!

placka

Milujete zemiakové placky a chcete svoju rodinu prekvapiť obzvlášť chutným jedlom s mäsom? Pripravte im toto diabolské bravčové soté v zemiakovej placke – je to pochúťka, ktorú si všetci zamilujete!

Potrebujeme:

Na bravčové soté:

 500 g bravčové mäso
1 ks cibuľa
3 paradajky a 1 paprika
1 PL paradajkový pretlak
2 ks chilli paprička (alebo podľa chuti)
1 PL horčica
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
podľa chuti mletá červená paprika
podľa chuti drvenú rascu
podľa chuti sójová omáčka
olej

Na zemiakové placky:

5 ks väčšie zemiaky
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 ks vajcia
2 PL hladká múka
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
podľa chuti majorán
podľa chuti drvenú rascu
olej na potieranie
strúhaný syr


Postup:

Bravčové soté:

 1.Olúpte a nakrájajte cibuľu nadrobno. V hrnci rozohrejte malé množstvo oleja a osmažte na ňom cibuľu.
2.Potom pridajte nakrájané mäso a krátko orestujte, aby sa mäso obalilo.
3.Pridajte soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, drvenú rascu a sójovú omáčku.
4.Premiešajte, krátko opečte a zalejte trochou vody. Duste do polomäkka.
5.Potom k mäsu pridajte nakrájanú zeleninu a chilli. Duste do zmäknutia.
6.Nakoniec k mäsu pridajte paradajkový pretlak a horčicu. Premiešajte a krátko povarte.

Zemiaková placka:

1.Zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle.
2.Olúpte cibuľu a cesnak, nakrájajte ich nadrobno a vložte do mixéra.
3.Pridajte 1 vajce a premiešajte. Túto zmes nalejte na nastrúhané zemiaky, pridajte druhé vajce, hladkú múku a soľ, mleté čierne korenie, majorán a drvenú rascu podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
4.Z pripraveného cesta usmažte na rozpálenom oleji zemiakové placky a potom ich naplňte bravčovým soté.
5.Nakoniec posypte strúhaným syrom a podávajte.

Dobrú chuť.

Zdroj: polishyourkitchen.com

You Might Also Like