Domáca levanduľová zmrzlina!

Balls of lavender ice cream in a bowl on old wooden table, selective focus. Balls of lavender ice cream in a bowl on old wooden table, selective focus.

Vyskúšajte zmrzlinu s farbou, vôňou a chuťou levandule – určite si ju zamilujete!

Potrebujeme:

4 lyžice  levandule
1 lyžička kvety levandule
300 ml plnotučného mlieka
300 ml smotany na šľahanie
70 g cukru alebo stévie

Postup:

1.Zmiešajte cukor s mliekom v hrnci.

2.Pridajte 4 lyžice mletých kvetov levandule a položte na sporák.

3.Neustále miešajte, aby mlieko nespálilo, zahrialo, ale nenechajte ho variť. Odložte tesne pred varom.

4.Nechajte levanduľové mlieko vychladnúť a potom ho nechajte cez noc odležať v chladničke.

5.Nasledujúci deň preceďte, pridajte chladenú smotanu a čajovú lyžičku levanduľových kvetov.

6.Nalejte zmes do uzatvárateľnej nádoby a vložte ju do mrazničky.

7.Vždy ho vyberte po pol hodine a dobre rozšľahajte, aby zmes dobre zamrzla a v nej neboli žiadne kryštály.

Dobrú chuť.

You Might Also Like