Vyskúšajte zmrzlinu s farbou, vôňou a chuťou levandule – určite si ju zamilujete!
Potrebujeme:
4 lyžice levandule
1 lyžička kvety levandule
300 ml plnotučného mlieka
300 ml smotany na šľahanie
70 g cukru alebo stévie
Postup:
1.Zmiešajte cukor s mliekom v hrnci.
2.Pridajte 4 lyžice mletých kvetov levandule a položte na sporák.
3.Neustále miešajte, aby mlieko nespálilo, zahrialo, ale nenechajte ho variť. Odložte tesne pred varom.
4.Nechajte levanduľové mlieko vychladnúť a potom ho nechajte cez noc odležať v chladničke.
5.Nasledujúci deň preceďte, pridajte chladenú smotanu a čajovú lyžičku levanduľových kvetov.
6.Nalejte zmes do uzatvárateľnej nádoby a vložte ju do mrazničky.
7.Vždy ho vyberte po pol hodine a dobre rozšľahajte, aby zmes dobre zamrzla a v nej neboli žiadne kryštály.
Dobrú chuť.