Budeme potrebovať:
4 pomaranče
1 kg cukru
9 L vody
30 g kyselina citrónová
Postup:
4 pomaranče dôkladne umyjeme a vložíme ich do misky. Zalejeme ich vriacou vodou, aby sme sa zbavili horkosti. Necháme ich chvíľu vo vriacej vode “plávať” a následne ich vyberieme. Osušené pomaranče vložíme do mrazničky na minimálne 2 hodiny, avšak najlepšie na celú noc. Pomaranče vyberieme z mrazničky a pomelieme ich na mlynčeku, ktorý používame na mletie mäsa. Pomleté pomaranče zalejeme 3 litrami studenej prevarenej vody (alebo filtrovanej vody) a necháme odstáť 10 minút. Po 10 minútach vodu s pomarančom precedíme cez jemné sito – zbavíme sa veľkých častíc. Do precedenej pomarančovej šťavy pridáme 6 litrov vody, 1 kg kr. cukru a 30 g kyseliny citrónovej. Všetko spolu premiešame a prelejeme do veľkej nádoby, kde necháme pomarančový džús odstáť asi 1 hodinu a následne môžeme podávať.
Zdroj: NejRecept.cz