Chuť čerstvej smotany je hlavnou črtou ruskej zmrzliny . Nájsť originál medzi rôznymi modernými receptami je takmer nemožné. Toto je takmer ako originál ak nie ešte lepšie. A teraz môžeme nostalgicky spomínať na bezstarostné detstvo.
Potrebujeme:
- Kondezované sladené mlieko 200 g
šľahačková smotana 500 ml
vaflové oblátky 2 kusy
postup:
- Asi pol hodinu pred prípravou našej zmrzliny dáme vychladiť misku v ktorej budeme pripravovať krém.
- Nalejte vychladenú smotanu do pripravenej misky. Vyšľahajte vysokou rýchlosťou po dobu 5-7 minút.
- Keď sa krém stane dostatočne hustým, nalejte kondenzované mlieko v tenkom prúde. Šľaháme jednu minútu pri nízkej rýchlosti.
- Oblátky položte na spodok obdĺžnikovej misky. Ak sa nezmestia, nareže podla potreby, prispôsobte veľkosti nádoby. Rozotrite krémovú hmotu lyžičkou, prikryte druhou oblátkou. Zmrzlinu odložíme do mrazničky na 4 – 6 hodín.
Tip : použite smotanu s najvyšším obsahom tuku! Nie je nad chuť domácej zmrzliny. Dobrú chuť.
zdroj: sovkusom ru