Domáca ruská zmrzlina

zmr

Chuť čerstvej smotany je hlavnou črtou ruskej zmrzliny . Nájsť originál medzi rôznymi modernými receptami je takmer nemožné. Toto je takmer ako originál ak nie ešte lepšie. A teraz môžeme nostalgicky spomínať na bezstarostné detstvo.

Potrebujeme:

Kondezované sladené mlieko 200 g
šľahačková smotana 500 ml
vaflové oblátky 2 kusy

postup:

  1. Asi pol hodinu pred prípravou našej zmrzliny dáme vychladiť misku v ktorej budeme pripravovať krém.
  2. Nalejte vychladenú smotanu do pripravenej misky. Vyšľahajte vysokou rýchlosťou po dobu 5-7 minút.šľahačkou
  3. Keď sa krém stane dostatočne hustým, nalejte kondenzované mlieko v tenkom prúde. Šľaháme jednu minútu pri nízkej rýchlosti.domáca zmrzlina
  4. Oblátky položte na spodok obdĺžnikovej misky. Ak sa nezmestia, nareže podla potreby, prispôsobte veľkosti nádoby. Rozotrite krémovú hmotu lyžičkou, prikryte druhou oblátkou. Zmrzlinu odložíme do mrazničky na 4 – 6 hodín.
Tip : použite smotanu s najvyšším obsahom tuku! Nie je nad chuť domácej zmrzliny. Dobrú chuť.

zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like