Domáce zákusky patria jednoznačne medzi najväčšie dobroty a lákadlá. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorí nemajú príliš obľúbenú veľmi sladkú náplň. Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
Krém:
225 g krémového syra (Philadelphie, Žervé)
300 ml smotany na šľahanie
2 vanilkové pudingy
750 ml mlieka
4 lyžice krupicového cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
100 g práškového cukru
1 vajce + lyžica vody, na potretie
Postup:
1.
Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky s hrúbkou približne 2 cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na pol. Uvarte puding spoločne s mliekom a 4 lyžicami cukru a nechajte ho vychladnúť.
2.
Jednotlivé prúžky cesta namotajte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.
3.
Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte naň pripravene formy. Rozšľahajte vajcia s lyžicou vody a zľahka potrite každú trubičku. Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 15 minút alebo dozlatista.
4.
Vyberte trubičky z formy a ihneď zložte z foriem. Potom ich nechajte vychladnúť. Krémový syr rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vychladnutý puding a dobre premiešajte. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vanilkovej zmesi. Krémom naplňte cukrársky sáčok a naplňte trubičky.
5.
Posypte šamrole trochou práškového cukru, ak chcete a nechajte ich cez noc v chladničke. Druhý deň podávajte. Dobrú chuť. Zdroj coolinarika.com