Budeme potrebovať:
240 g – karamelové mäkké cukríky
70 g – tmavá čokoláda
9 lyžíc – smotana na varenie
1,5 lyžice – maslo
35 ks – lieskové orechy
Postup:
1.
Karamelové cukríky rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď máme cukríky rozpustené, pridáme 5 lyžíc smotany a spojíme. Potom hmotu odstavíme a pridáme 1,5 lyžice masla a dôkladne vymiešame hladkú hmotu.
2.
Pripravíme si formičky, do ktorých budeme plniť karamelovú hmotu / najlepšie je použiť staré obaly z originálneho Toffifee, ale môžeme použiť aj malé papierové košíčky /. Navrstvíme 3 čajové lyžičky karamelu, do stredu ktorého vložíme lieskový orech.
3.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme tmavú čokoládu, pridáme 4 lyžice smotany a navrstvíme 1 lyžičku na vrch karamelových cukríkov. Odložíme do chladničky na 4-5 hodín a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: vk