Budeme potrebovať:
400 g – jemný tvaroh
25 g – maslo
4 lyžice – med
100 g – mliečna čokoláda
4 plátky – želatína
Postup:
1.
V miske vymiešame tvaroh spolu s medom (môžete použiť aj práškový cukor podľa chuti alebo stéviu) a maslom izbovej teploty. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do pripravenej želatíny pridáme 4 lyžice tvarohovej hmoty, poriadne premiešame a následne túto hmotu pridáme do celej tvarohovej hmoty. Premiešame a navrstvíme do hranatej formy a vložíme do mrazničky na 15 – 30 minút.
2.
Kým hmota tuhne, pripravíme polevu – čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli (môžete pridať trochu smotany na šľahanie, ale nemusíte).
3.
Hmotu vyberieme z mrazničky a ostrým nožom nakrájame na tyčinky, ktoré obalíme v mierne vychladnutej rozpustenej čokoláde. Ukladáme ich na mriežku a necháme čokoládu stuhnúť. Vložíme späť na chvíľu do mrazničky a môžeme podávať.
Zdroj: My-fly