suroviny
Budeme potrebovať:
250 ml smotana
3 ks žĺtky
340 g sladené kondenzované mlieko (salko)
1 lyžica práškový cukor
10 g horká čokoláda
1 lyžička vanilkový extrakt
40 m lsilná uvarená káva
250 m lwhisky
postup prípravy
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme 100 ml smotany. Spojíme.
- Zvyšnú smotanu zmiešame s rozpustenou čokoládou, kávou a vanilkovým extraktom. Pridáme žĺtkovou hmotu a na miernom ohni ohrievame, kým nám hmota mierne nezhustne. Pozor, nevaríme !!!!
- Hotový stredne hustý základ za horúca precedíme cez sitko a vmiešame kondenzované mlieko, whisky.Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na noc.
- Takto pripravený likér skladujeme na chladnom mieste po dobu dvoch týždňov. Na zdravie!
Zdroj: Citromhab