Tieto šišky si jednoducho zamilujete. Cesto bez kysnutia a vynikajúca poleva z čokolády, čo viac dodať.
Potrebujeme:
400 g polohrubá múka
3 ks vajcia
1 konzerva salko sladené
štipka soľ
1 bal.prášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor
olej na vyprážanie
čokoláda na ozdobu
Postup:
- Nevarené kondenzované mlieko a vajíčka vymiešame do hladka. Postupne pridávame múku, ktorú preosejeme cez jemné sito, pridáme prášok do pečiva, štipku soli a vanilkový cukor. Spracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej pracovanie doske rozvaľkáme na hrubšie plát.
- Z plátu cesta pomocou pohára vykrajujeme kolieska a vnútri vykrojíme ešte malú dierku (napríklad pomocou viečka od fľaše).
- Šišky vyprážame v rozpálenom rastlinnom oleji z oboch strán do zlata. Vysmažené ukladáme na bavlnený alebo papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a jednu stranu šišiek namočíme. Necháme stuhnúť a podávame.
Zdroj: Vk