Koláč plný višní s vanilkovým krémom a lahodnou čokoládovou polevou. Fantastická kombinácia chutí. Jednoduché a chutné!
Potrebujeme:
cesto:
500 g maslo
350 g Kr. cukor
6 ks vajcia
350 g polohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžice kakao
Ďalej budeme potrebovať:
720 ml višňový kompót
500 ml mlieko
1 bal.vanilkový puding
1 ks citrón
vrch:
200 g čokoláda na varenie
50 g tuk
postup:
- 250 g masla a 250 g Kr. cukru vyšľaháme mixérom do peny, postupne pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Hmota bude nadýchaná a krémová. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a pridáme kakao.
- Svetlé cesto navrstvíme do vyššieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a na svetlé navrstvíme kakaové. Vidličkou urobíme vzory, poukladáme višne a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca 30 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- V mlieku necháme rozpustiť zvyšný cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. 250 g masla vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme puding, nastrúhanú citrónovú kôru a vymiešame hladký krém, ktorý navrstvíme na vychladnuté cesto.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s tukom a rovnomerne rozotrieme na krém. Necháme stuhnúť a podávame.
zdroj: ichkoche at