Táto mäsová roláda je pekná na reze a aj tak dobre chutí. Môžete plniť rôznymi ingredienciami ktoré máte doma.
Potrebujeme:
Budeme potrebovať:
mleté bravčové alebo hovädzie mäso
cibuľa
vajíčka
korenie podľa chuti (soľ, korenie, mletá paprika, …)
Ďalej budeme potrebovať:
tvrdý syr
chlieb namočený do mlieka
petržlenová vňať
vajíčka
cibuľa
rastlinný olej
červená mletá paprika
soľ, korenie
slanina na obalenie
Postup:
- Mleté mäso v miske zmiešame s vajíčkom, korením podľa vlastnej chuti. Pridáme vidličkou rozšľahané vajíčko a dôkladne premiešame.
- Mäsovú hmotu navrstvíme na alobal a vytvarujeme tenký (cca 1,5 cm) obdĺžnik.
- V druhej miske zmiešame chlieb, ktorý sme vopred namočili do mlieka, natvrdo uvarené vajcia (jedno necháme surové, aby sa hmota dokonale spojila), nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú sme osmažili na rozpálenom oleji, na kocky nakrájaný tvrdý syr (môžete ho nastrúhať na hrubom strúhadle), osolíme, okoreníme podľa chuti. Hmotu navrstvíme na “mäsový obdĺžnik” a pekne uhladíme.
- Opatrne pomocou alobalu zrolujeme a uložíme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch uložíme plátky slaniny a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlata.
Zdroj: .coolinarika.com